Informatii / Contact
+40 - 214.57.53.33 
+40 - 214.57.53.42 

Siguranta alimentara si inox-ul

Toate informatiile au fost preluate din Cartea de Referinta HACCP.

Pentru a se asigura ca atât produsele alimentare si clientii sunt in siguranta privind conditiile de igiena , anumite proceduri de servire trebuie sa fie corect urmate.

Aceste proceduri includ:

Dupa orice activitate, curatarea echipamentelor sau atingerea neigienica a oricarui obiect, angajatii trebuie sa se spele pe mâini.

Produsele ar trebui sa fie servite cu un polonic sau linguri de servire cu manere lungi si  manipulate astfel încât nici-o parte a corpului celui  care serveste sa nu vina în contact cu produsele alimentare.

Citește mai departe...

Curatarea si intretinerea otelului inoxidabil

Procesul de coroziune este omniprezent si continuu.Putem recunoaste foarte rapid acest fenomen la otelurile comune datorita oxidului care se formeaza de culoare galben rosiatica pana brun inchis denumit rugina.Astfel de metale se numesc active deoarece fara a se interveni in nici-un fel asupra lor se corodeaza in mediul natural.

Otelurile inoxidabile sunt pasive deoarece au in compozitie si alte elemente.Prin alierea fierului cu elemente de tipul cromului si/sau nichelului atat otelurile din calitatea 300(304,316) cat si cele din calitatea 400(430,444) contin un procent de Crom cuprins intre 12 si 30%.

Citește mai departe...

INOX-ul in bucatariile profesionale

INOXUL este un material folosit preponderent in bucatariile profesionale sau in laboratoarele de preparat produse alimentare,carmangerii sau unitati de procesare a carnii si pestelui dar nu numai. Datorita proprietatilor sale este esential pentru o bucatarie noua sau una de ocazie.

Otelul inoxidabil este un aliaj de fier fier cu continut redus de carbon dar cu un continut de crom mai mare sau egal cu 10,5%. Contrar ideilor preconcepute, nichelul nu se regaseste in definitia sa. Otelul inoxidabil este un material comun care are o caracteristica de inoxidabilitate (rezistenta la coroziune ) datorata cromului din compozitia sa chimica si ca sa fim mai precisi datorata oxidului format de acest element chimic la suprafata materialului.

Citește mai departe...

News flash

În 2023 INOX SA a început o nouă activitate

În 2023 INOX SA a început o nouă activitate de producție în cadrul noului CAEN 2540 - Fabricarea armamentului și muniției (cu exceptia componentelor esențiale ale unei arme si a munitiei)

Citește mai departe...