Informatii / Contact
+40 - 214.57.53.33 
+40 - 214.57.53.42 

Instalatie de muls

Preloader

Considerente generale

        Oferta SC INOX SA vine in intampinarea cerintelor Comunitatii Europene de crestere a calitatii laptelui , a producatorilor si a procesatorilor care vor sa ramana pe aceasta piata si sa-si dezvolte afacerea atat pe piata din Romania cat si pe alte piete.

Variantele de constructive sunt:

1.    Mobile 8 pana la 16 posturi ,configuratia standard fiind cu 12 posturi.      

       Pentru mulgerea oilor sau caprelor  in zonele in care ele pasuneaza, echipamentele de mulgere recomandate trebuie sa fie adaptate conditiilor.

       INOX SA propune un echipament  mobil cu independenta energetica,hranitor cu actionare pneumatica si fara consum de apa in cantitate mare. Optional acesta poate fi prevazut si cu prelata.

       Sistemul standard este alcatuit dintr-o platforma (stand de muls) cu 12 posturi care se monteaza pe un trailer,impreuna cu pompa de vacuum si reteaua aferenta, care, va ajuta mulgatorul sa-si conecteze unitatea  de muls cu doua cai si un pulsator. O unitate cu capacitatea de 30L  poate mulge doua animale.

        Laptele va fi colectat intr-un recipient de unde poate fi usor transferat intr-un tanc de colectare sau procesat local intr-o statie de procesare.

2.    Fixe (sala de muls) cu 8 pana la 48 de posturi .

       Dupa pozitionarea pe inaltime a Liniilor de vacuum, pulsatie ,lapte si spalare avem:

 • inalta,
 • medie inaltime
 • joasa inaltime.

Si/sau combinatii ale acestora pentru atingerea parametrilor optimi in configuratia constructiva a locatiei in care urmeaza a fi instalata.

Dupa forma constructiva a Liniilor de vacuum,pulsatie ,lapte si spalare:

Liniara se recomanda pentru instalatiile  cu 8 pana la 24 de posturi fara canal de operare central(canal lateral);

In bucla mulgere simultana recomnadata pentru mulgerea simultana pe ambele parti ale canalului

Balasata (swing) varianta economica recomandata pentru mulgerea alternativa pe doua standuri de muls pozitionate fata in fata cu utilizarea unui numar de puncte de muls reprezentand jumatate din capacitatea salii.

FISA TEHNICA

INSTALATIE MOBILA / SALA DE MULS DE TIP PARALEL CU IESIRE FRONTALA RAPIDA SI HRANIRE PE STAND -12 POSTURI IN LINIE pentru CAPRINE                                   

CAPACITATE : 12 Posturi.

DESCRIERE SISTEM : Instalatie mobila/Sala de muls ovine/caprine paralela 12 posturi,cu intrare secventiala in linie, iesire frontala rapida,si hranire pe stand,autocaptura a capetelor ;

Functiile de baza ale instalatiei si componentele acesteia cuprind:

 • Intrare secventiala in linie a animalelor in boxe.
 • Dispunere paralela a animalelor si mentinerea acestora in pozitia de muls prin fixarea mecanica  prin autocaptura a capului si eliberare pneumatica.
 • Hranirea semiautomata( actionata pneumatic cu dozare) pe stand a animalelor in timpul mulsului.
 • Colectarea laptelui la linie din otel inoxidabil, cu vas colector,pompa de transfer si  filtru pentru lapte ,conectata la tancul de racire.
 • Linie de spalare semiautomata a liniilor de muls si de colectare, din otel inoxidabil cu sisteme de spalare de tip ‘’Spin Jet’’.
 • Linie de vacuum stabilizat asigurat printr-o pompa cu lubrifiere care asigura atat pulsatiile liniilor de muls cat si mulgerea si spalarea instalatiei la finalul operatiunii de muls.
 • Iesire simultana (in masa) rapida a tuturor animalelor dupa mulgere.
 • Iesle din otel inoxidabil cu actionare, la ridicare, pneumatica pentru a permite iesirea rapida a animalelor la sfarsitul mulsului;

Sistemul se recomanda a fi montat intr-un spatiu inchis preconstruit de catre beneficiar de 6.5x7.6x3.5 H m .cu pozitionarea pompei de vacuum si a compresorului de aer intr-un spatiu tehnic exterior salii de muls (cu acces facil si rapid din partea operatorilor) pentru a creste nivelul de confort al operatorilor si animalelor in timpul mulsului prin reducerea nivelului de zgomot.

Proiectarea liniilor de vacuum,lapte si spalare se va face pentru fiecare proiect in parte functie de specificitatea acestuia(forma constructiei,pozitionarea incaperilor,etc)

CERINTE ENERGETICE (minime): 10 kW, 220V AC 16 A, monofazat si 2.5 kW 400 V-3N 16A.

Tancul (vana) de racire cu capacitate(recomandata) de 1000 Litri(4 mulsori) nu este inclus.

Linia de spalare respectiv tancurile pentru apa si chimicale pentru spalare vor fi dimensionate individual pentru fiecare proiect in parte.

Termeni si conditii

Durata medie de utilizare a produsului este de 8 ani in conditii normale de utilizare si in scopul pentru care a fost proiectata.

Pachetul  de servicii  INOX SA cuprins in oferta este :

 •               Garantie : 12 luni de la punerea in functiune ;
 •               Service postgarantie :               4 ani,pe baza de contract ;
 •               Consultanta ,livrare , montaj si instruire personal deservent.
 •               Standarde  de Calitate,Sanatate,Mediu,Siguranta indeplinite- conform legislatiei Romanesti si normelor UE

News flash

În 2023 INOX SA a început o nouă activitate

În 2023 INOX SA a început o nouă activitate de producție în cadrul noului CAEN 2540 - Fabricarea armamentului și muniției (cu exceptia componentelor esențiale ale unei arme si a munitiei)

Citește mai departe...